by on May 11, 2023
144 views

Thames Nehri boyunca uzanan görkemli Parlamento Binasının köşesinde de Londra’nın en meşhur simgesi Big Ben Saat Kulesi yer alıyor. Big Ben Saat Kulesi ve Parlamento Binası’na Birleşik Krallık vatandaşları dışında ziyaretçi kabul edilmiyor. Buckingham Sarayı, halkın ziyaretine açıldığı 1993’ten bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Buckingham Sarayı, Londra’nın Westminster bölgesinde yer alan, 1702’de Buckingham Dükü’nün Londra’daki malikânesi olması için inşa edilen bir saray. Palm yağı yerine zeytinyağı kullandıkları için mi bilmiyorum ama ağızda eriyen muhteşem bir tadı olması onu unutulmayacaklar listesine alıyor. Ama çocuklular için MUTLAKA listenizde olması gereken bir yer. Markalar burada her yerden daha pahalı olabilir ama pazarlık payının her zaman mümkün olduğunu unutmayın. Hatta Türkiye’de henüz sunulmamış pek çok ürün bu caddedeki ünlü markaların vitrinlerinde çoktan satışa çıkmış olabilir. Sosis, sade domuz sosisidir, domuz pastırması ise çizgili veya arka domuz pastırması olabilir. Çin Mahallesi’nin en güzel noktası ise doğu ve batı kültürünün harmanlaştığı Wardour Caddesi‘dir. Dünyanın en işlek havalimanı olan Heathrow, British Airways’in ana kalkış noktası. Londra şehir merkezinin 27 km batısında yer alan Heathrow Havalimanı, aynı zamanda yalnızca şehrin değil dünyanın da en büyük hava ulaşım merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Londra Ulusal Galeri‘nin zengin koleksiyonlarının tadını çıkarın. Burada alışveriş yaparken rengarenk atmosferin tadını kesinlikle çıkarmalısınız. Hırvatistan, istediğiniz her şeyi satın alabileceğiniz birçok farklı çevrimiçi alışveriş sitesine sahip harika bir ülke, bu yazıda en ünlü Coratia çevrimiçi alışveriş sitelerini ele alacağız. Londra günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ya da enteresan ürünler satın alabileceğiniz mağazaların yanı sıra pek çok hediyelik eşya dükkanını ve tezgahını da içerisinde bulunduruyor. Özellikle Carnaby Street’te bulunan Liberty, pek çok farklı markayı bir arada bulabileceğiniz önemli bir mağaza. Hem sağlıklı hem doğal hem de organik pek çok markayı ve en önemlisi alerjileriniz nedeniyle Türkiye’de bulamadığınız pek çok paketli ürünü bulabileceğiniz harika bir organik market burası. Londra’ya her yolunuz düştüğünde sizi heyecanlandıracak daha pek çok yeri keşfedeceğinize eminim. Siz de yurt dışında market gezmeyi seviyorsanız Wholefoods’u seveceğinize de eminim. Londra’da Covent Garden’da Apple Market içinde de bir şubesi bulunuyor. Heathrow’dan kent merkezine ulaşım için Paddington İstasyonu’ndan Heathrow Express trenini kullanabilir (Yaklaşık 15 dakikada ulaşım mümkün) ya da metroyla 40-50 dakikada Londra’da olabilirsiniz. Eğer Luton’a iniyorsanız havalimanının Parkway istasyonuna servis aracıyla 10 dakikada ulaşıp trenle şehir merkezine gidebilirsiniz. Gatwick’den demir yolunu kullanarak Victoria İstasyonu’na, Standsted’den ise trenle Liverpool Street İstasyonu’na ulaşabilirsiniz. Daha otantik bir alışveriş deneyimi için ise şehrin kuzeyindeki Camden Pazarı’nı, ünlü Portobello Antika Fuarı’nı, Londra Köprüsü Borough Pazarı’nı ve Broadway Pazarı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Londra’da lüks bir konaklama deneyimi için Park Lane, Strand ve Picadilly semtleri uygun. Londra’da çok sayıda şubesi var. Dünya mutfağından lezzetler sunan çok sayıda restorana her köşede rastlamak mümkün. London Eye’a çıkıp Londra’yı yukarıdan görebilirsiniz, Madame Tussauds’da ünlülerle tanışabilirsiniz, British Museum’da dünya tarihine yolculuğa çıkabilirsiniz veya Doğa Tarihi Müzesi’nde dinozorlarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Vaktiniz varsa London Eye dolabına binip şehrin manzarasını yukarıdan izleyin, Madame Tussauds müzesinde tarihi ve ünlü kişilerin neredeyse canlı birer kopyası gibi yapılmış balmumu heykellerini görün, Thames Cruise Turuna katılarak nehirden şehri görün. Çok sevilen simaların balmumu heykellerini sergileyen Madame Tussauds Müzesinde Freddie Mercury, David Beckham, Audrey Hepburn, Angelina Jolie & Brad Pitt, Kim Kardashian, Adolf Hitler, Lewis Hamilton, Dalai Lama, Kate Winslet ve kraliyet ailesinin ünlü isimlerin heykelleri yer alıyor. Kraliyet Parkları’nın en büyüğü olan Hyde Park’ı ziyaret etmeyi unutmayın. Londra’da 3-4 gün gibi bir zamanınız varsa ve şehri çok daha rahat ve bütçeli bir şekilde ziyaret etmeyi planlıyorsanız, aşağıdaki önerilerimize göz atmayı da unutmayın.

Londra Kulesi (Tower of London) Londra’da en çok ziyaret edilen yer. Londra’da sekiz havalimanı bulunuyor ancak siz bunların beşinden birine ineceksiniz - Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton ve London City. Bunlardan birincisi Sea-Life London Akvaryumu, ikincisi Shrek’s Adventure ve üçüncüsü, biraz daha büyük çocuklar için London Dungeon (Londra Zindanları). Londra büyük bir şehirdir ve çok sayıda benzersiz ve ilginç mahalleye sahiptir. Camden Market: Camden Town’da bulunan oldukça eski ve popüler bir pazar olan Camden Market’a gittiğinizde vücutlarını dövme ve piercinglerle kaplı çok sayıda insanla karşılaşabilirsiniz. Özellikle akşam saatlerinde hareketlenen pazar alanı, aşırı yoğun bir turist trafiğine sahip olmasa da, yine de Londra’nın en kalabalık yerlerinden. Eğer sabahın erken saatlerinde gidecek olursanız da, çok güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Çin, Hint, Japonya, Güney Amerika, Türkiye, Afrika ve daha birçok mutfaktan en güzel tatlar sizleri bekliyor. Bay Hollanda, birçok farklı türde malın satıldığı büyük bir çevrimiçi pazardır. Londra alışveriş için bir cennet. Hem turistlerin hem de yerli halkın en çok takıldığı yerlerden biri olarak bilinir ve Londra gezisinde kaçırılmaması gereken yerlerdendir. Londra’nın Batı Yakası boyunca 3-4 km boyunca uzanan bu antika pazarı, İngilizlerin olduğu kadar turistlerin de favori alışveriş spotlarından biri.

Bu makaleyi değerlendiyse ve ayrıca HAII Galaxy S20 FE 5G Durumda Flip Fold Deri Cüzdan Kılıf Kredi Kartı Yuvası ve Kickstand ile Manyetik Kapatma Koruyucu Kapak hakkında daha fazla bilgi verilecek isterseniz, web sayfamızı ziyaret edin.
Be the first person to like this.